ŞÜKÜRSÜZLÜK

Herkese yeniden Merhaba,
   Nasılsınız? Ne var ne yok? Umarım her şey yolundadır ^^
   Her şey yolundadırdan kastım tabiki her günün ve her ânın kusursuz olması değil. Çünkü bilirim ki her şey dört dörtlük olmak zorunda değildir. Olmaz da zaten. Olsa da imtihandır. Olmasa da öyle...
  Hayatımızda her şey kusursuz olsa ne? Olmasa ne? Şöyle bir bakınca 'insanoğlu' diye bir kavram beliriyor zihnimde. Ardından nankörlük. En ufak bi olumsuzluk olsa, bütün güzellikleri ve yaşadığı mutlu günleri silip attıracak bir nankörlük. O güzel günleri hiç görmemiş ve yaşamamışçasına... Sonra bir isyankarlık ardından.
  Ne oldu? Yaşadığın ve o ardında bıraktığın güzel günleri ne çabuk unuttun? Neden bu körlük?
  Yaşadığın şey ağır gelmiş olabilir. Muhtemelen nedenlerinden biri de budur. Ancak geçerli değildir bu neden. Biliriz ki insan denilen mahlukun - eşref-i mahlukât ve esfel-e safilîyn olan - her zaman bir bahanesi vardır.
   Ben bilirim ki insanın başına ne gelirse şükürsüzlükten gelir. Tecrübeyle sabitlemeye falan gerek yoktur bunu. Herkesçe de bilinir zannımca.
   Lakin insanoğlu işte. Muhakkak kabullenmeyecektir nankörlüğünü ve şükretmekten aciz olduğunu. Ama şükür ki bu kusurumuzu bile affedecek kadar merhametli bir Rabbimiz var. Sonsuz şükürler olsun. Şükretmeyi unuttuğumuz, nankörlük ettiğimiz ve isyankar davrandığımız her an bizleri uyaran bir Rabbimiz var. Şükürler olsun. Elhamdulillah.
   Bunları neden mi yazdım? Bilmiyorum... İçimden  geldi.
  Ve şunu da belirtmek istiyorum ki buradaki her cümleyi, noktasından virgülüne kadar her birini önce kendi nefsim için yazdım. Sonrası da bana hak verenler için sadece bir hatırlatıcı :)
  Rabbim şükretmeyi bilen kullarından eylesin bizleri.
  Musmutlu,huzurlu ve bolca şükrettiğimiz güzel günlerimiz olsun InşaAllah.
   Sevgiler ♡

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Aminnn.Çok şükür😌Elhamdulillah
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ayşenur Yılmaz dedi ki…
Hamdülillah 👼 Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim ♡