Duygu'yla Başlayan Serüven






"İnsan bastırdığı duygunun esiri olur."

Doğru! İnsan duygularını bastırmamalı. Yaşamalı, o duyguyu gerçekten hissetmeli... Duyguyu bastırmak eziyettir insana. Bilirim. Ama ya bu duygular şeytani duygular ise? Ne dersiniz, sizce yine de bastırılmamalı mıdır? 

Bence tam da bu noktada bastırılmalı duygular. Zira rahmani olmayan her duygu zaten kendinin esiri eder insanı. Bastırmak zor gelecektir. Bedenine, ruhuna ve kalbine...Bu noktada zor olanı kolaya çevirmek de tamamen bizim elimizde. Mesela ben, bastırmıyorum hiçbir duygumu. Esiri olmuyorum hiçbir zaman. Çünkü benim yaz-mak gibi bir özgürlüğüm var. Alıyorum elime kağıt kalemi döküyorum içimdekileri satırlara. Kalem, kağıt ve satırlar taşıyor benim yükümü. Duygularımın iyiliğine kötülüğüne aldırış etmeden... Bana ağır gelen tüm duyguları yükleniyorlar. Hafiflemek bu kadar kolay esasen. Yaz-mak.

Demeyin ki bu kız sürekli yazmaktan bahsediyor. Öyle! İnkar etmiyorum. Ama ben çoğu sıkıntı ve zorluğu yazarak atıyorum içimden. Bir nevi terapi :) İşte bu yüzden, duygusunu bastıranlara, inatla yazın demek için burdayım. 

Benim yazma serüvenimi de anlatayım size :)
Yaklaşık bir sene önce instagramda bir sayfa keşfetmiştim.
'Kültür Sokak'
Bir yarışma düzenlemişti. Beş altı cümleden oluşan bir yazı yazmıştık katılımcılar olarak. 




Ben de bir hevesle en sevdiğim fotoğraflarımdan biri olan bu fotoğraftan esinlenerek şu satırları yazmıştım;
Kitaplar...
İnsanın huzuru ve dinginliği tam anlamıyla bulduğu tek adrestir. Dünyanın sahte vaadlerini bir köşeye bırakıp daha gerçekçi dünyalara kapılar aralayan, hayatı ve insanları anlamada en önemli etkendir. Kitap deyince 'dost' kavramı gelmeli akla. Her anında yanında olan, yoldaş, sırdaş ve tek sığınak. Kitap demek başvurulası en güzel adres demek. Okuyalım. Okuyalım ki kitaba dair yazılanların yalan olmadığını görelim. Okuyarak hissedelim bu gerçeği.

Yazdıklarımın sıradan olmasına rağmen yarışmayı kazandım. Ya fotoğrafı beğendiler ya da yazıyı bilemiyorum. Ama iyi ki diyorum. İyi ki ben kazandım. İşte hikaye burada başlıyor aslında. Yazmaya tam da bu noktada başladım. Gerçek anlamda yazmak...
Cânım Duygu, bana güzel hediyelerinin yanında bir kart göndermişti. Kartın üzerine yazdığı birkaç satırı yazayım size;

"İçinden ne yazmak geliyorsa, ne zaman yazmak geliyorsa yaz! Hiç kimseye anlatmak istemediğimiz bir şeyler olduğunda kağıt ve kalem bizim en büyük dostumuz, sırdaşımızdır, unutma! Ve oku! Dünya o kadar kirli ki kitaplar bizi temiz dünyalar da saklayan ayrı birer dünya gibi!!!"

Takip etmek isteyenler için bir de sitesi var sevgili Duygu'nun, Tık-tık
Edebiyat, kültür ve sanat içerikli yazılarını keyifle okuyacaksınızdır :)

Bir de Cânım Ablam'ın desteği. Onu es geçemem. Devam etmesini sağlayan da odur. 
Hayatıma öyle güzel insanlar girdi ki, öyle güzel insan tanıdım ki ne kadar şükretsem az kalır. Elhamdulillah Rabbim. Karşıma güzel insanlar çıkardığın için şükürler olsun...

Siz de yazın cânım okur. Yüreğinize ağırlık veren her şeyi yazın. Anlatmak istemediğiniz ne varsa yazın. Ardından gelecek olan güzelliklere inanın. Yazdıklarınızı birinin beğenmesine gerek yok. Korkusuzca yazın o yüzden. İçinizden geldiği gibi...

Yorumlar

Bayan Kirpik dedi ki…
Kedinin tatlılığı😊 Çekilişime beklerim canım
Unknown dedi ki…
Cânım yazar Allah razi olaun ne guzel yazmissin 😊
Ayşenur Yılmaz dedi ki…
Ağlarım ama 😢 Çook mutlu ettin cânım adaş, Allah senden de razı olsun 💕 Sağol vâr ol 🌸
Miss B. dedi ki…
Bastırmayın yaşayın diyorsunuz ya kalp kırıklığımı nasıl atlatacağım ? bastırsam bi türlü bastırmasam bi türlü...
Yeni kişisel bir blog açtım. Yaşadıklarımı sizlerle de paylaşmak isterim. Takibe alıp, destek verirseniz çok memnun edersiniz beni.. Başarılar dilerim :)
blogum: https://benirva.blogspot.com.tr/
Ayşenur Yılmaz dedi ki…
:) Teşekkür ederim davet için ♥
Ayşenur Yılmaz dedi ki…
Kırılan kalbimizse eğer tek başımıza onarmamız biraz zor lakin "bir şişe gazoz açıp hava kabarcıklarının dışarı kaçmasına izin vermek gibi" tüm sıkıntı ve kırgınlıklarımızın kalbimizden kaçmasına da izin vermemiz gerek ki yükümüz hafiflesin :) Bu da biraz bizim elimizde :) Kırgınlığınızın sizi terk etmesi duası ile ~
Sevgiler ♥
1kitapookur dedi ki…
Merhaba 😊 instagram sayesinde denk geldim size iyi ki gelmisim ne güzel samimi bir blog banada beklerim 😊
Ayşenur Yılmaz dedi ki…
Merhaba 😊 Hoşgeldiniz mutluluk getirdiniz, çok teşekkür ediyorum 💕 Tabiki zevkle 🌸